Preskočiť na obsah

Šport

Šport je neoddeliteľnou súčasťou života v našej obci. Nitrianske Rudno je poznať v športovom svete vďaka mnohým úspechom našich šikovných rodákov. Strieborný olympijský medailista zo štvorkajaku Denis Myšák, juniorský majster sveta či majster Európy v kulturistike Erik Halaška, niekoľkonásobná majsterka Slovenska v rýchlostnej kanoistike Jessica Zatlkajová... Medaile z domácich i zahraničných podujatí už stabilne zbiera Ľudmila Báčiková (karate), reprezentačný dres Slovenska si oblieka Marek Hlinka (hádzaná) alebo Nicolas Šikula (futbal). A to všetko je len špička ľadovca.

Kde si zašportovať

V areáli Základnej školy Nitrianske Rudno sa nachádza multifunkčné ihrisko s bežeckou dráhou. Je voľne prístupné pre širokú verejnosť prakticky kedykoľvek mimo školskej výuky. Základná škola disponuje tiež telocvičňou, ktorú si môžete prenajať na konkrétny termín. Ďalšie multifunkčné ihrisko nájdete na priehrade, kde je však nutné si za poplatok rezervovať termín na webstránkach Campingu Nitrianske Rudno. Motokrosoví jazdci môžu trénovať v určité dni na miestnej motokrosovej trati v areáli Kaňová, avšak rovnako za poplatok. A zabudnúť nemôžeme ani na naše rozlohou najväčšie športovisko - priehradu. V letných mesiacoch jej vládnu vodné športy a keď sa zima podarí, je plná hokejistov a korčuliarov.


Naše športové kluby a združenia

TJ Priehrada Nitrianske Rudno

Futbalový klub TJ Priehrada Nitrianske Rudno je našim najstarším športovým klubom s najširšou členskou základňou. Mužstvá má vo všetkých vekových kategóriach - prípravka pre tých najmenších hráčov do 9 a do 11 rokov, žiaci do 13 a do 15 rokov, dorast do 19 rokov a nakoniec A-mužstvo.

Facebook klubu
Futbalový zápas TJ Priehrada Nitrianske Rudno

ŠK Crossteam Nitrianske Rudno

Športový klub Crossteam Nitrianske Rudno sa stará o podporu a rozvoj motocyklového športu. Ich každoročne organizovaného preteku o pohár starostu obce v areáli Kaňová sa zúčastňujú tie najzvučnejšie mená slovenského motokrosu.

Viac o klube
Motokros Nitrianske Rudno

KST Nitrianske Rudno

Klub stolných tenistov Nitrianske Rudno reprezentuje našu obec v oblastných stolnotenisových súťažiach Hornej Nitry.

Viac informácií na čísle +421 949 234 311.

Stolnotenisový turnaj