Preskočiť na obsah

Kultúra

V Nitrianskom Rudne sa každoročne koná množstvo menších či väčších kultúrnych podujatí. Za zmienku stojí vítanie Nového roka, Fašiangy, v letných mesiacoch Rudnianske dni, pálenie vatry na výročie SNP a samozejme bohatý program na našej priehrade. V neskorších mesiacoch organizuje ZŠ Nitrianske Rudno lampiónový sprievod pre rodiny s deťmi a na záver roka nás na prichádzajúce sviatky pravidelne naladí vianočný koncert.

Naše talenty

Obec sa môže pochváliť aj organizáciami plnými talentovaných ľudí, ktorí Nitrianske Rudno reprezentujú nielen doma, ale aj na kultúrnych podujatiach po celom Slovensku či v zahraničí. Sme na nich nesmierne hrdí.

DĽH spod Rokoša

Detská ľudová hudba spod Rokoša pôsobí v pobočke ZUŠ Bojnice - v Nitrianskom Rudne. Venuje sa interpretácii piesní z Hornej Nitry a špeciálne sa zameriava na Rudniansku dolinu, odkiaľ všetci členovia pochádzajú. Našu obec reprezentovala na viacerých koncertoch a podujatiach nielen v okolitých obciach, ale aj v širšom okolí a v zahraničí. Zúčastnila sa viacerých folklórnych festivalov a v roku 2016 získala na MFF Myjava Cenu Samka Dudíka.

+421 911 840 710 betkaharagova@gmail.com

Viac na ich Facebooku
Detská ľudová hudba spod Rokoša

FS Rokôška

Folklórny súbor Rokôška sa už od roku 1986 snaží ukázať aj mladším generáciám to, čo nám tu zanechali naši starí rodičia. Pravidelne sa zúčastňuje podujatí v regióne a mimo neho, ako sú Hornonitrianske folklórne slávnosti, zimné slávnosti folklóru v Pravenci, dni tanca a spevu v Heľpe, Dubnický folklórny festival výročia obce, deň matiek, rodinné oslavy, svadby - stŕhanie vienka a mnoho ďalších podujatí.

+421 908 224 179

Členovia Folklórneho súboru Rokôška

Chrámový spevácky zbor Fraňa Madvu

Zbor pôsobí v našej obci od roku 1990. Jeho repertoár tvoria najmä sekrálne skladby, spirituály, ale i ľudová tvorba domácich slovenských autorov. Za dobu svojho pôsobenia sa predstavil viackrát na národnej púti v Šaštíne, Rajeckej Lesnej a v Modranke pri Trnave, vystúpil v Nitre, Skalici, Námestove, na festivale vo Zvolene, pýšiť sa môže predstavením v talianskom Asissi a vo viacerých významných bazilikách v Ríme a s úspechom zvládol aj vystúpenie počas sv. omše v priamom prenose Slovenskej televízie a Slovenského rozhlasu.

Koncert Chrámového zboru Fraňa Madvu